Friet

Limburgs streekgerecht

Patatje stoof: een bak dikke frieten met, zoervleis (zuurvlees/stoofvlees).s

Zuurvlees (Zoervleis) is een Limburgsstreekgerecht, dat wordt bereid met paardenvlees. Omdat dit wat lastiger te krijgen is kan het ook met rundvlees of hachee gemaakt worden. De naam: Zuurvlees, komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet.Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van peperkoek (ontbijtkoek) en stroop. Zuurvlees wordt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg gegeten, veelal bij frieten of aardappelpuree. Bij de frituur in Limburg kan men meestal een frietje met zuurvlees krijgen (friet mèt sajs), maar ook in veel restaurants en eetcafés, snackbars en eethuizen is zuurvlees te krijgen.

)Frituur – Restaurant Reitz  

 restaurant Reitz

 

 

 

 

 Recept


Grotere kaart weergeven