Portugal

Eten in Portugal
De keuken van Portugal is eenvoudig en eerlijk. Ze maakt gebruik van allerlei verrassende ingrediënten zoals kaneel, kruidnagel, koriander en pepertjes. Dit is het resultaat van de vele ontdekkingsreizen en van invloeden uit de vroegere koloniën van Portugal.

Het nationale gerecht van Portugal is stokvis. Het is echt de moeite waard om tijdens een vakantie in Portugal dit, voor sommigen misschien ietwat verdacht uitziende eten, eens te proberen. De Portugezen kennen kennelijk meer dan 1000 verschillende manieren van bereiden en gerechten voor de in koude lucht gedroogde vis (meestal kabeljauw) – daar zou toch voor elk wat wils bij moeten zijn.

Portugal zelf verbouwt veel soorten fruit, groente en olijven. Het vlees is veelal van eigen bodem en vanwege de Atlantische Oceaankust staan er op elke menukaart in Portugal wel voor- en hoofdgerechten met verse vis en zeevruchten en natuurlijk met bacalhau (gezouten kabeljauw). Een vegetarische keuken kent Portugal eigenlijk niet.

Lagos

Lissabon

Matosinhos