Spanje

spanje

 De Spanjaarden kennen vier eetmomenten.

Om elf uur nemen ze pas hun eerste broodje. Het ontbijt wordt vaak in cafés gegeten met een sterke espresso erbij.

Het tweede eetmoment van de dag is de lunch (comida) en is ook meteen de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit is een werme maaltijd die plaatsvindt tussen 14.00 en 16.00 uur. Een typisch Spaans gerecht is de Paella, een rijstschotel met kip of vis, paprika en diverse zeevruchten.

Het derde eetmoment is het tussendoortje (merienda) dat gegeten wordt als wij Nederlanders aan ons avondeten denken, namelijk tussen 18.00 en 19.00 uur. Deze tussendoortjes kennen wij als de 'Tapas', zoals olijven, gebakken sardientjes, gefrituurde inktvisringen, amandelen.

Het vierde en laatste eetmoment is de avondmaaltijd (cena). Deze begint vanaf 22.00 uur en is veel lichter dan de lunch, hoewel je wel lunchgerechten kunt bestellen. Een nagerecht waar de Spanjaarden gek op zijn is flan, een zachte pudding van eieren, overgoten met een caramelsaus.

Typisch Catalaanse gerechten zijn konijn met wijngaardslakken en Catalaanse wordt (butifarra) met witte bonen.

Barcelona

Madrid